Star Wars Rebels - Seizoen 1 (2014-2015) - MovieMeter.nl (2024)

  • 1. Spark of Rebellion (1)

    3 oktober 2014 (22 minuten)

    Ezra Bridger, een straat- en weesjongen op Lothal, komt door zijn nieuwsgierigheid en lef in contact met de Rebels, de bemanning van de Ghost. Na een moeilijk begin werken alle Rebels en Ezra samen om een groep Wookiees te bevrijden van Kessel. Kanan Jarrus heeft echter een speciale agenda met Ezra en houdt de jongen met argusogen in de gaten.

  • 2. Spark of Rebellion (2)

    3 oktober 2014 (22 minuten)

    Ezra Bridger, een straat- en weesjongen op Lothal, komt door zijn nieuwsgierigheid en lef in contact met de Rebels, de bemanning van de Ghost. Na een moeilijk begin werken alle Rebels en Ezra samen om een groep Wookiees te bevrijden van Kessel. Kanan Jarrus heeft echter een speciale agenda met Ezra en houdt de jongen met argusogen in de gaten.

  • 3. Droids in Distress

    13 oktober 2014 (22 minuten)

    De Rebels zitten zonder financiële middelen en willen toch nog een missie voor Cikatro Vizago ondernemen. Ze reizen nar Garel om enkele kratten met illegale wapens te stelen, maar wanneer Zeb ontdekt dat het gaat om T-7 Ion Disruptors, wil hij de missie annuleren. Het zijn de wapens die immers werden gebruikt tijdens de inname van zijn planeet en de vernietiging van de Lasat.

  • 4. Fighter Flight

    20 oktober 2014 (22 minuten)

    Ezra Bridger blijft Zeb Orrelios treiteren met het feit dat hij hem heeft gered, maar wanneer de slaapbank van Ezra op Zeb valt, is de Ghost te klein. Hera Syndulla stuurt Ezra en Zeb naar Kothal waar ze boodschappen moeten doen. Een zeldzame fruitsoort zorgt echter voor nog veel meer problemen.

  • 5. Rise of the Old Masters

    27 oktober 2014 (22 minuten)

    De training van Ezra verloopt niet van een leien dakje. Wanneer de Rebels het bericht opvangen dat Master Luminara Unduli nog in leven is en wordt gevangen gehouden op Stygeon Prime, ondernemen ze meteen actie. Kanan beseft dat Master Luminara een uitstekende meester zou kunnen worden voor Ezra. De Rebels beseffen echter niet dat ze blind in de valstrik lopen van The Inquisitor.

  • 6. Breaking Ranks

    3 november 2014 (22 minuten)

    Ezra Bridger infiltreert aan de Academy op Lothal waar hij een decoder moet ontvreemden voor de Rebels. Ondertussen hoort hij communicatie tussen Cumberlayne Aresko en The Inquisitor over hemzelf en een andere cadet Jai Kell. Hun testresultaten zijn zo goed dat de Inquisitor zijn persoonlijke interesse komt laten blijken. In hun plan om te ontsnappen, vinden ze een bondgenoot in Zare Leonis, een andere cadet die de verdwijning van zijn zus wil ophelderen.

  • 7. Out of Darkness

    10 november 2014 (22 minuten)

    Hera Syndulla en Sabine Wren gaan samen op een missie om bevoorrading op te halen, maar Sabine vertrouwt Hera's bron niet helemaal. Wanneer de Phantom brandstof lekt, stranden de twee vrouwen op een verlaten basis met venijnige Fyrnocks. Ze moeten het zo lang mogelijk zien te overleven totdat de Ghost hen kan komen redden.

  • 8. Empire Day

    17 november 2014 (22 minuten)

    Ezra Bridger zondert zich af op Empire Day terwijl de Imperials koortsachtig zoeken naar een Rodian die Ezra herkent als Tseebo, een oude vriend van zijn ouders. Terwijl de Rebels de parade van het Empire willen verstoren, trekt Ezra naar zijn oude verblijfplaats waarvan hij een keycard meeneemt en beseft zo waar Tseebo zich schuilhoudt.

  • 9. Gathering Forces

    24 november 2014 (22 minuten)

    Met Tseebo aan boord, haast de Ghost zich uit de buurt van Lothal met The Inquisitor en een heel deel van de TIE Fighters op hun hielen. Tseebo weet wat er met Ezra's ouders is gebeurd, maar wanneer Ezra de Rodian verwijt om hen niet te hebben geholpen, neemt een 'cyborg construct' Tseebo over. De Rebels moeten snel zien te ontsnappen, ook al heeft de Inquisitor een locatiezender op hun schip geplaatst.

  • 10. Path of the Jedi

    5 januari 2015 (22 minuten)

    Door Ezra Bridgers darkside ervaring op Fort Anaxes wil Kanan Jarrus een nieuwe stap zetten in Ezra's opleiding. De jongen blijft terugvallen in zijn gebrek aan discipline. Kanan en Ezra vertrekken in de Phantom naar een speciale locatie, die Ezra moet weten te vinden met de Force. Een vreemde berg op Lothal is hun bestemming. Zowel Master als Padawan staan voor een belangrijke test.

  • 11. Idiot's Array

    19 januari 2015 (22 minuten)

    Wanneer Zeb Orrelios Chopper verliest in een spel Sabacc aan Lando Calrissian, krijgen de Rebels toch de opdracht waarnaar ze zochten. Lando zoekt een schip om een vracht voor hem op te halen. Lando zaait ongewild tweedracht op het schip en slaagt erin om de bemanning naar zijn pijpen te laten dansen. Als Lando op zijn afspraak komt met de misdadiger Azmorigan, doet hij hem echter een opmerkelijk voorstel.

  • 12. Vision of Hope

    2 februari 2015 (22 minuten)

    Ezra heeft een visioen waarin hij Gall Trayvis hoort praten over zijn ouders. Hierdoor raakt hij nog meer gemotiveerd, zeker wanneer de Rebels horen dat Trayvis hen wil ontmoeten. Zare Leonis kan Ezra echter op de hoogte brengen van een verhoogde activiteit van de Imperials. De Rebels zijn op hun hoede, maar de Imperials ook. Wanneer de Rebels Trayvis ontmoeten, loopt niet alles volgens plan en zeker en vast niet voor Ezra.

  • 13. Call to Action

    9 februari 2015 (22 minuten)

    Na de zoveelste mislukte operatie tegen de Rebels komt Grand Moff Wilhuff Tarkin in eigen persoon orde op zaken stellen op Lothal. Hij wil Kanan Jarrus, omdat hij niet gelooft dat er nog een Jedi in leven is en omdat hij ook weet dat zo'n figuur hoop kan brengen bij de bevolking. De Rebels hebben een gewaagd plan om de ideeën van Trayvis voort te zetten. Ze willen zelf een bericht van hoop rondsturen voor de bevolking van Lothal en de nabije stelsels.

  • 14. Rebel Resolve

    23 februari 2015 (22 minuten)

    Nu Kanan is gegrepen door ' the Empire', willen de Imperials de rest van de Rebels inrekenen. De Rebels willen echter Kanan opsporen en kapen een AT-DP in de hoop dat Chopper vanuit het voertuig informatie kan bemachtigen over de gevangenen. Dat plan mislukt en tot overmaat van ramp raadt Fulcrum aan om de zoektocht naar Kanan stop te zetten. Fulcrum vreest dat hun oproep aandacht heeft getrokken en dat ze in een valstrik lopen als ze Kanan gaan bevrijden.

  • 15. Fire Across the Galaxy

    2 maart 2015 (22 minuten)

    De Rebels zetten hun reddingsactie van Kanan Jarrus voort. Na het stelen van een Transporter, bekent Ezra Bridger dat hij en Zeb Orrelios een TIE- Fighter hebben verborgen. Deze komt goed van pas aangezien de Rebels een afleiding willen genereren vanuit de landingsplaats van een Star Destroyer waarin Kanan zich bevindt. Terwijl de plannen worden gesmeed, probeert The Inquisitor Kanan te bestoken met nare herinneringen uit het verleden van de Jedi.

  • Star Wars Rebels - Seizoen 1 (2014-2015) - MovieMeter.nl (2024)

    FAQs

    How old is Ezra in Rebels? ›

    Throughout the series, Ezra was seen the ages of 14 in half of season 1, 15 in the second half of season 1 and most of season 2, 17 to 18 in season 3, and 19 in season 4. Ezra was a boy with tan caramel skin, deep, sapphire blue eyes and was a lean teenager.

    How old is Sabine in Rebels? ›

    Star Wars Rebels (2014–2018)

    Sabine debuts as a 16-year-old Mandalorian graffiti artist, Imperial Academy dropout and a former bounty hunter with expert knowledge of weapons and explosives.

    How old is Rex in Rebels? ›

    Rex is actually 31 years old, though his biological state is likely closer to at least sixty years, due to the accelerated aging that was genetically installed in all Clone Troopers. Because of their accelerating aging, Clones age twice as faster than regular humans.

    Is Sabine in love with Ezra? ›

    Several consider Sabine and Ezra as a romantic couple while others consider it strictly platonic. Though they were confirmed to have a sibling dynamic, there are several aspects that they have romantic feelings for another.

    How old are Ezra and Sabine? ›

    Trivia. Sabine is at least two years older than Ezra. Throughout the show they are fourteen and sixteen, fifteen and seventeen, seventeen and nineteen, nineteen and twenty one.

    Who married Sabine? ›

    Sabine and Ezra were married.

    Are Ezra and Sabine siblings? ›

    History. Ezra and Sabine were very close friends due to being the youngest members of the Ghost crew. Because of his younger age, Sabine acts as an older sister to Ezra, due to the fact that she has her own younger brother and is fiercely protective of him.

    Is Tristan older than Sabine? ›

    Star Wars' Sabine Wren was born on Mandalore to Ursa and Alrich. She is also the older sister to her brother Tristan.

    How old will Rex be in Ahsoka? ›

    The “Ahsoka” series is expected to be set around the same time as “The Mandalorian” – almost eight years after the events of “Return of the Jedi,” by which time the Rex character will be a chronological age of 44 and a biological age/appearance of a man well into his 80s (Morrison is 62).

    How old is Vader in Rebels? ›

    Star Wars Rebels is set in the years 5–0 BBY. In season two it was either 5 or 4 BBY. So, Vader was either 36 or 37 in Rebels.

    Why does Rex look so old in Rebels? ›

    Rex was added to the main cast of Star Wars Rebels television series, set fifteen years after The Clone Wars, in the second season. Now seemingly a much older man due to accelerated aging, Rex lives with fellow clone troopers Commander Wolffe and Captain Gregor.

    Who has a black lightsaber? ›

    The Darksaber goes back to the time of Tarre Vizsla, the first Mandalorian to become a Jedi Knight. He created a one-of-a-kind lightsaber with a flat blade of dark, swirling energy.

    What happened in 0 BBY? ›

    Events. Princess Leia Organa receives the plans to the Death Star and gives them to R2-D2 before being captured by the Empire and imprisoned on the Death Star. Emperor Sheev Palpatine dissolves the Imperial Senate and establishes a royal dictatorship. The Trade Federation is then dissolved.

    Is Ahsoka alive in Rise of Skywalker? ›

    It would seem the answer is clear: When Rey called upon all the energy of the Jedi, Ahsoka was still alive, and possibly, still living in the faraway galaxy we see in Ahsoka Season 1.

    How much older is kanan than Ezra? ›

    It was of Master and Padawan and eventually, evolved to a father-son/older brother-younger brother relationship through their fourteen-year-difference. Kanan (born Caleb Dume) is a Jedi and survivor of Order 66 while Ezra is a Force-sensitive, orphaned teenager who becomes Kanan's Jedi Padawan.

    How old is Ezra in season 1? ›

    How old is Ezra of Pretty Little Liars and how does his age and job affect and enhance the storyline? Ezra was 22 at the start of the first season, there's approximately 6 years between himself and Aria. Ezra is the “young, cute, popualar teacher”, compared to some of the dinosaurs that teach at Rosewood High.

    How much older is Ezra than Luke? ›

    Ezra was born on Empire Day, making him approximately two days older than Luke Skywalker and Leia Organa. If Ahsoka takes place in 9 ABY as current word suggests, Ezra will be 28 years old in his live-action debut.

    How old will Ezra be in Ahsoka? ›

    As such, Ezra Bridger (and by extension Luke Skywalker and Leia Organa) are about 30 years old during Ahsoka.

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Dong Thiel

    Last Updated:

    Views: 5303

    Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

    Reviews: 86% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Dong Thiel

    Birthday: 2001-07-14

    Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

    Phone: +3512198379449

    Job: Design Planner

    Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

    Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.